Olej rycynowy tłoczony na zimno e-FIORE

produkt nie testowany na zwierzętach

produkt nie zawiera dodatkowych substancji chemicznych konserwujących, a także wspomagających smak, zapach i kolor.

produkt, który sam sobą ograniczana ilość  powstających odpadów lub jest do ponownego wykorzystania

produkt nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, nie był testowany na zwierzętach. Skład produktu oparty jest tylko i wyłącznie na surowcach naturalnego pochodzenia.

produkt w 100% naturalny

Olej rycynowy tłoczony na zimno e-FIORE

  • Olej rycynowy tłoczony na zimno e-FIORE
Producent: E-FIORE
13,50 zł
/ szt.
Łatwy zwrot towaru 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 199,00 zł
Made by Save the planet - certyfikowane produkty
Olej rycynowy pozyskiwany jest z  rącznika pospolitego (ricinus communis), zwanego rycynusem w procesie wytłaczania na zimno jąder nasiennych. Surowy olej poddawany jest następnie procesowi oczyszczenia poprzez wygotowanie z wodą.

Olej ma postać gęstej, jasnej cieczy. Bogaty w kwasy tłuszczowe, posiada wygładzające i zmiękczające właściwości. Jest humektantem, poprawia nawilżenie skóry. Olej ceniony za swoje właściwości ochronne w stosunku do naskórka, a w szczególności włosów. Ma podobne właściwości co keratyna. Pobudza do wzrostu cebulki włosów i rzęs. Uelastycznia je, sprawia, że stają się mocniejsze, mniej wypadają i ładnie się błyszczą.
Olej rycynowy działa jako bariera ochronna skóry, chroni ją przed szkodliwymi warunkami zewnętrznymi.
Jest używany w masażu, aromaterapii, w produkcji preparatów do pielęgnacji włosów. Stanowi składnik szamponów, odżywek do natłuszczania skóry i włosów, kremów.

Firma e-FIORE jest to firma polska, stworzona przez Katarzynę Raźniak. Naturalne kosmetyki stworzone przez Panią Katarzynę charakteryzują się prostym składem, a stosowane składniki są zawsze najwyższej jakości. W kosmetykach wykorzystywane są tradycyjne receptury, opierające się na bogactwie czerpanym z natury.
Co sprawia, że kosmetyki e-Fiore są tak wartościowe? Jest ich cała lista:
  • Nie znajdziesz w nich silikonów, parabenów ani innych chemicznych konserwantów. Są one konserwowane naturalnie, przy użyciu takich składników jak: sól morska, wyciąg z pestek grejpfruta czy glinki. Zastosowane konserwanty są dopuszczalne przez jednostki certyfikujące, np. ECOCERT.
  • Nie ma w nich syntetycznych barwników, które mogłyby wywoływać alergię i działać drażniąco. 
  • Brak ukrytych i niepotrzebnych składników.
  • Składniki są w 100% pochodzenia roślinnego.
  • Kosmetyki mają mocno skoncentrowane formuły.
  • Wykorzystane składniki to m.in. hydrolaty, nierafinowane masła, czyste oleje roślinne, ekstrakty z roślin i owoców.
  • Mają piękne aromaty.
  • Przeszły pozytywnie badania dermatologiczne, a przede wszystkim testy na skórze producentek.
Dzięki oparciu kosmetyków na składnikach naturalnych, są one odpowiednie nawet dla osób ze skórą wymagającą, alergiczną i problematyczną. W ofercie znajdziemy szeroką gamę specyfików, m.in. masła i kremy do ciała, oleje tłoczone na zimno, mydła, a wszystko to, dopasowane do potrzeb każdego rodzaju skóry. Dzięki cudownym zapachom, kosmetyki pozwolą na relaks i stworzenie prawdziwego domowego spa.
 
Niektóre kosmetyki zawierają produkty pochodzenia zwierzęcego, np. kozie mleko lub miód, dlatego weganie powinni zwrócić uwagę na ich skład. Składniki te wykazują jednak wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne, stosowane od lat. Jako że firma stawia na tradycyjne receptury, tych elementów nie mogło w nich zabraknąć.
Sposób użycia

Stosować na włosy przed myciem, można łączyć z innym olejem np. arganowym, wcierać olejek w suche włosy, ewentualnie skórę głowy, pozostawić na co najmniej 1 godzinę, następnie umyć szamponem, olejek rycynowy stosowany systematycznie przyciemnia włosy.

Jako serum do rzęs, stosować przynajmniej raz dziennie na oczyszczone rzęsy, nakładać niewielką ilość olejku, pozostawić na całą noc.

Do skóry zanieczyszczonej, zmienionej chorobowo, tłustej, skłonnej do podrażnień, stosować na noc zamiast kremu, olejek nie zapycha porów, wygładza skórę, dobrze się wchłania, można łączyć z innymi olejami i kwasem hialuronowym.

Do leczenia zmian chorobowych skóry: liszajów, grzybic, rozstępów, stosować olej na wybrane partie ciała.

Skład

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Kraj pochodzenia: Indie

Waga
50 ml
Materiał
butelka szklana z pipetą i pompką
Dodaj swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższe informacje są dla Ciebie niewystarczające , napisz do nas a my odpowiemy na nurtujące Cię pytania Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel